O rețetă mai puțin cunoscută, însă foarte apreciată de cei care au
gustat această mâncare este lișița la
cuptor . S-au luat în considerare 6 lișițe , având în vedere dimensiunile
mici ale păsării .
Ingrediente :
6 lișițe
1 litru vin
1 pahar ulei
4-5 cepe
2 kg cartofi
1 căpățână usturoi
sare și piper după gust
1 litru vin
1 pahar ulei
4-5 cepe
2 kg cartofi
1 căpățână usturoi
sare și piper după gust
Lișițele se jumulesc
bine pentru a nu mai rămâne nici-o pană . După aceasta se pune ulei în tavă , se
așează lișițele bine grijite, frecate cu piper, cu pieptul în jos, se bagă în cuptor la foc mic
.
Cât timp lișițele se află la cuptor, se curăță
cartofii, și tăiați în jumătăți . Cepele deasemenea tăiate peștișori , iar
usturoiul curațat și pisat sub formă de pastă .
Când
s-au rumenit cât de cât păsările, se pune și ceapa în tavă, să sfârâie preț de
câteva minute, apoi se toarnă vinul peste .
După 1 oră de copt, în care lișițele au fost stropite destul de des, se pun și cartofii printre păsări, pentru ceva mai bine de jumătate de oră . La final se adaugă sare după gust, se presară usturoiul și se răsucesc păsările cu pieptul în sus pentru încă 10 minute . Răsucirea din final are ca rol coacerea în egală măsură a cărnii și pentru a prinde o scoarță rumenită bine pe piept .
După 1 oră de copt, în care lișițele au fost stropite destul de des, se pun și cartofii printre păsări, pentru ceva mai bine de jumătate de oră . La final se adaugă sare după gust, se presară usturoiul și se răsucesc păsările cu pieptul în sus pentru încă 10 minute . Răsucirea din final are ca rol coacerea în egală măsură a cărnii și pentru a prinde o scoarță rumenită bine pe piept .
Acest preparat se recomandă se recomandă a
fi servit cald alături de un pahar de vin . Poftă bună !
Sursa informațiilor : Radu Anton Roman
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu